sith114 Opublikowano 19 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 (edytowane) Akwarium się powiększyło litraż większy czas przepalić dno na wylot Teoretyczne założenia są proste panel led o wymiarach 45x45 cm 144 ledy na ten moment power ledy (3W) faktycznie 2,4W. Wszystko wzorowane na ATI straton czyli sith( lub jak @Słony leszcz mawia shit) Straton. Wymiar lampy coś w granicach 45x45. Sterowanie zobaczymy jak wyjdzie może Aqma od @magu może coś własnego. Na 100% drivery na jakimś gotowym układzie typu pt4115 lub innym na własnym PCB. Układ ledów zerźnięty stąd: Jakieś pierwsze kroki: Powstał prototyp: Prototyp zaświecił: No i dzisiaj 19.10.2021 doszły zamówione PCB Edytowane 19 Października 2021 przez sith114 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słony leszcz Opublikowano 19 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 No, telefon nowy to i zdjęcia jakieś. Obserwujemy, obserwujemy... 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sith114 Opublikowano 19 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 2 minuty temu, Słony leszcz napisał: No, telefon nowy to i zdjęcia jakieś. Obserwujemy, obserwujemy... 😉 Te zdjecia są ze starego oj skleroza staruszki widziałeś je hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słony leszcz Opublikowano 19 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Zdjęcie pcb nowe. Ty się nie bój, ja jak słoń😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niknik Opublikowano 20 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Gdzie zamawiałeś pcb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sith114 Opublikowano 20 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 1 godzinę temu, niknik napisał: Gdzie zamawiałeś pcb? Allpcb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sith114 Opublikowano 29 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 (edytowane) Ledy przyszły Edytowane 29 Października 2021 przez sith114 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=Fresz= Opublikowano 29 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 Nie mogę się doczekać efektów Wysłane z mojego CPH2009 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek56 Opublikowano 30 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Będzie ogień w cenie dla „ludu” 😙 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sith114 Opublikowano 30 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 (edytowane) https://i.imgur.com/46NH6U8.mp4 Coś tam powstaje do lutowania Edytowane 30 Października 2021 przez sith114 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=Fresz= Opublikowano 30 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Komu piekarnik rozebrałeś? [emoji14] Wysłane z mojego CPH2009 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sith114 Opublikowano 31 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Nowa technologia wymaga nowej wiedzy no i się dowiedziałem 😜 Pasta którą kupiłem okazała się nie trzymać parametrów... Wg noty katalogowaj pasta ma koło 40 stopni niższa temp topnienia niż cyna. A kiedy cyna już "płynie" pasta dalej nic... Możliwe jest, że jest przeterminowana, ale tego się dowiem w przyszłym tyg. Zrobiłem risercz kupię nową pastę, a do tego czasu zajmę się sterowaniem co by mieć możliwość sterowania całym procesem lutowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sith114 Opublikowano 20 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 (edytowane) Pierwsze ledy polutowane. Trzeba usprawnić proces nakładania pasty Ale do tego jestem gotowy potrzeba chwili czasu na ogarniecie przyrządu. Wszystkie 8 kanałów łącznie 48 ledów świeci. Edytowane 20 Listopada 2021 przez sith114 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słony leszcz Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Byłby zonk, jakby się okazało, że niewłaściwe diody wlutowałeś, albo gdzieś odwrotnie ułożyłeś 😉 Trzymam kciuki za rychłe zdjęcia już nad zbiornikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Sobotni poranek spędzony widzę bardzo owocnie. Również czekam na zdjęcia znad akwarium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sith114 Opublikowano 20 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 1 godzinę temu, Michał napisał: Sobotni poranek spędzony widzę bardzo owocnie. Również czekam na zdjęcia znad akwarium. Raczej noc 😜 2 godziny temu, Słony leszcz napisał: Byłby zonk, jakby się okazało, że niewłaściwe diody wlutowałeś, albo gdzieś odwrotnie ułożyłeś 😉 Trzymam kciuki za rychłe zdjęcia już nad zbiornikiem To nie jest problem poza tym ja na etapie układania sprawdzalem Ale nawet jak coś wygrzewasz jeszcze raz. Leda nie zabije peak na te 220 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sith114 Opublikowano 7 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 (edytowane) Elo mordy świry i wariaty to jest potwór! Kafla ma wymiar 60x60 @SHARK gonię Cię Edytowane 7 Lutego 2022 przez sith114 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słony leszcz Opublikowano 8 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Sprawdzałeś chociaż, czy świeci? 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sith114 Opublikowano 8 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 3 godziny temu, Słony leszcz napisał: Sprawdzałeś chociaż, czy świeci? 😉 Pisałem o tym na czatboxie, że tak testowałem każdą nitkę ledów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek56 Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 W dniu 8.02.2022 o 00:35, sith114 napisał: Elo mordy świry i wariaty to jest potwór! Kafla ma wymiar 60x60 @SHARK gonię Cię I to będzie jedna lampa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sith114 Opublikowano 9 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 2 godziny temu, Jacek56 napisał: I to będzie jedna lampa? Tak 144 ledy na dobry poczatek ale może coś dodac hmmm 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=Fresz= Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 2 godziny temu, sith114 napisał: Tak 144 ledy na dobry poczatek ale może coś dodac hmmm Jedna taka nad akwarium w kształcie kostki i można się bawić w spsy 😛 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słony leszcz Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 @sith114 a jak tam temat obudowy? Będziesz próbował drewna faktycznie, czy odpuszczasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sith114 Opublikowano 9 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 2 godziny temu, Słony leszcz napisał: @sith114 a jak tam temat obudowy? Będziesz próbował drewna faktycznie, czy odpuszczasz? Narazie chyba odpuszcze ze wzgledu na ilosc roboty przy tym z plexi łatwiej zamawiam formatki skladam i jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=Fresz= Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Narazie chyba odpuszcze ze wzgledu na ilosc roboty przy tym z plexi łatwiej zamawiam formatki skladam i jest [emoji6] Łój tam tyle czekaliśmy na finał, że już jesteśmy bardziej niż nauczeni cierpliwości [emoji14] zrobisz sam to będzie zupełnie inna satysfakcja. Wysłane z mojego Oppo Reno 3 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi